Internationaal familierecht

Het internationaal familierecht is van toepassing als u, uw partner of de kinderen verschillende nationaliteiten hebben of als het huwelijk in een ander land is gesloten. Maar ook als u en uw familie in het buitenland wonen en willen scheiden of de alimentatie berekenen.

Internationaal familierecht aardbol

Onderwerpen bij internationaal familierecht of internationale echtscheiding

Het internationaal familierecht is complex. Daarvoor heeft u een gespecialiseerde advocaat nodig die u juridisch kan bijstaan. Het is van belang om vooraf stil te staan welk recht van toepassing is en welke rechter bevoegd is. Daarnaast staan we regelmatig expats en medewerkers van internationale organisaties bij. Hieronder staan enkele voorbeelden van vragen waar we cliënten al vaak hebben bijgestaan.

Internationale echtscheiding

Ik wil scheiden en ben getrouwd met een partner die niet de Nederlandse nationaliteit heeft. Wat te doen? Hoe houden we rekening met onze kinderen?

Internationale omgangsregeling

Hoe kan ik de omgang met de kinderen regelen als mijn ex-partner in een ander land woont of wanneer ik wil verhuizen?

Scheiding buitenland

Ik woon in het buitenland, is het noodzakelijk of mogelijk om de scheiding in Nederland te voltrekken?

Alimentatie berekenen en geschillen

Hoe kan ik de alimentatie opnieuw berekenen als mijn ex-partner in een ander land woont? Hoe gaan we om met verschillende valuta? Wat te doen bij alimentatiegeschillen en advies over inning en executie?

Internationale verhuizing

Wat moet ik regelen als ik met de kinderen naar een ander land wil verhuizen? Wanneer is er sprake van kinderontvoering?

Onafhankelijk advies

Advies over huwelijkse voorwaarden en ouderschapsplannen als u in het buitenland in het huwelijk treedt. Maar ook advies aan uw buitenlandse advocaat over het Nederlands familierecht.

Internationaal recht. Advocates bestuderen een zaak

Hoe ziet het proces van een internationale echtscheiding eruit?

Het proces voor een internationale scheiding is vergelijkbaar met een echtscheiding in Nederland:

  1. Informatiegesprek (30 min gratis en vrijblijvend);
  2. Opstellen van het ouderschapsplan;
  3. Opstellen van het echtscheidingsconvenant (in het geval men er samen uitkomt);
  4. Berekenen van de partner- en/of kinderalimentatie;
  5. Inschrijving bij de gemeente.

Internationaal familierecht bij Simmelink Advocatuur

Simmelink advocatuur werkt niet alleen voor cliënten in Nederland, maar ook voor mensen die in het buitenland wonen en expats. We zijn gespecialiseerd in het internationaal familierecht met vraagstukken zoals een buitenlandse echtscheiding, opstellen van ouderschapsplannen, berekeningen van partneralimentatie, kinderalimentatie of omgangsregelingen.
Het internationaal familierecht is van toepassing als u, uw partner of de kinderen verschillende nationaliteiten hebben of als het huwelijk in een ander land is gesloten. Maar ook als u en uw familie in het buitenland wonen. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel + 31 (0) 303 078 732 om uw situatie met ons te bespreken.

Bij een internationale echtscheiding kunnen alle onderwerpen van echtscheiding afzonderlijk worden behandeld. Het is mogelijk dat de ene rechter bevoegd is om een beslissing te nemen over de echtscheiding en alimentatie terwijl een ander een uitspraak doet over de omgangsregeling. Ook kan het zo zijn dat de Nederlandse rechter het recht van een ander land dient toe te passen. Vice versa, kan een buitenlandse rechter het Nederlands recht toepassen.

Ook bij het berekenen van partneralimentatie of kinderalimentatie kan het buitenlandse belastingsysteem van toepassing zijn. Dit maakt internationale kwesties gecompliceerd, waarbij een ervaren advocaat in internationaal familierecht belangrijk is.

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een vraagstuk waar u een advocaat bij nodig heeft? Neem gerust contact op en we helpen u graag verder.

Menu